Angajații unei mari companii din Slatina vor primi acțiuni de câte 2700 lei ce se pot dubla într-un an

370

Prysmian România, lider mondial în industria sistemelor de cabluri în domeniul energiei și telecomunicațiilor, anunță un plan inovator pentru recompensarea și stimularea angajaților afectați de inflația crescută din România. Angajații din fabrici vor primi un bonus de 2.700 de lei, în acțiuni. Suma poate fi dublată printr-un bonus de fidelitate, dacă angajații păstrează acțiunile timp de 12 luni. Compania este alături de comunitatea locală din Slatina prin cele 1.500 de locuri de muncă în cele patru fabrici și biroul local.

Prysmian recrutează 60 de angajați pentru Centrul de Excelență IT din Slatina | Realitatea Oltului

La Slatina, Prysmian a construit și operează cea mai mare fabrică de fibră optică din Europa, care a devenit un punct de producție global pentru întreaga companie. Azi, compania anunță lansarea BE IN, o acțiune inovativă de recompensare a angajaților prin împărțirea profitului în acțiuni ale companiei, ce vizează peste 25.000 de angajați ai companiei din 35 de țări. ,,După ce a fost aprobat cu o foarte mare majoritate în cadrul Adunării Generale a Acționarilor, Planul va fi implementat în următorii trei ani și prevede alocarea a maximum 3.000.000 de acțiuni. În România, Prysmian își reafirmă angajamentul pentru toți lucrătorii fabricilor sale, acordând un bonus de aproximativ 2700 de lei în acțiuni, pentru a lupta împotriva circumstanțelor economice extraordinare din 2022 și al nivelului inflației înregistrat în țară. Pentru a-și consolida și mai mult planul de lungă durată și devotamentul față de forța de muncă din România, în cadrul programului de pionierat BE IN, acești angajați au posibilitatea de a primi un bonus de fidelitate de aceeași sumă enumerată mai sus în acțiuni dacă angajatul păstrează acțiunile timp de 12 luni.,, anunță compania.

Planul promovează astfel participarea stabilă a angajașilor la capitalul social al companiei. ”Suntem alături de angajații noștri din fabrică și le înțelegem nevoile fiecăruia dintre ei. Pentru aceasta am decis acordarea acestor bonusuri sub formă de acțiuni, fapt care implică practic muncitorii în activitatea companiei noastre.  Mai mult, dacă aceste acțiuni vor fi păstrate și nu vor fi răscumpărate în termen de 12 luni, valoarea acestora se va dubla prin intermediul bonusului de loialitate.  Ne dorim ca angajații noștri să fie parte din cultura companiei și astfel să generăm împreună valoarea adăugată a companiei noastre”, a declarat Giampaolo Verrati, Director HR al Prysmian România.

Grupul Prysmian oferă cea mai largă gamă de produse, servicii, tehnologii și know-how. Acesta operează în afacerile de cabluri subterane și submarine și sisteme de transmisie și distribuție a energiei electrice, de cabluri speciale pentru aplicații în multe industrii și cabluri de medie și joasă tensiune pentru sectoarele de construcții și infrastructură.

Pentru industria telecomunicațiilor, Grupul produce cabluri și accesorii pentru transmisie de voce, video și date, oferind o gamă largă de fibre și cabluri optice și de cupru și sisteme de conectivitate.