Anchetă în cazul interviului acordat de Dincă în ziua sentinței. Avocatul lui Dincă, intermediarul celor de la Gândul

288

Interviul acordat de monstrul din Caracal, Gheorghe Dincă, chiar în ziua în care își aștepta sentința a declanșat o serie de controale. Surse judiciare susțin că interviul s-a realizat printr-un telefon introdus ilegal, cu cartele preplătită. În plus, Dincă nu putea face declarații publice din penitenciar fără acceptul procurorului de caz, acest lucru fiindu-le interzis celor aflați în arest preventiv.

,,La data de 12 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de introducerea în mod ilicit de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, faptă prevăzută de legea nr.254 din 2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, fiind întocmit dosar penal sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

În fapt, un bărbat de 69 de ani, din județul Olt, încarcerat în Penitenciarul Craiova, ar fi beneficiat de un telefon mobil, introdus în mod ilicit, în spațiul de deținere.

Sub supravegherea procurorului de caz se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, urmând fi dispuse măsuri în consecință.” a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cristian Grigorescu.

Un punct de vedere cu privire la acest aspect a transmis și Penitenciarul Craiova. Potrivit acestuia interviul a fost acordat prin intermediul avocatului.

,,Având în vedere aspectele apărute în mass-media cu privire la legătura telefonică
dintre o persoană privată de libertate și un jurnalist, conducerea Penitenciarului
Craiova aduce la cunoștința opiniei publice faptul că respectiva conversație s-a
realizat prin intermediul avocatului, fiind invocat dreptul la convorbiri telefonice, dar și
confidențialitatea interacțiunii cu apărătorul.
În ceea ce privește aspectele prezentate, la nivelul instituției se desfășoară o
cercetare administrativă pentru a se stabili dacă au existat încălcări ale cadrului legal
în acest caz. ”, susțin reprezentanții Penitenciarului Craiova.