Conducerea Inspectoratului Județean de Jandarmi a suplimentar numărul de echipaje pentru week-end

229

În județul Olt la acest sfârșit de săptămână vor avea loc o serie de evenimente cultural-artistice la care se așteaptă participarea unui public numeros. Pentru a preveni producerea de evenimente nedorite, numărul echipajelor de jandarmi a fost suplimentat.

Decizia a fost luată de conducerea Inspectoratului de Jandarmi Olt pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică, pază și protecție instituțională și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, pentru ca toate manifestările să se desfășoare în condiții de siguranță.

În perioada 05-08 august a.c., jandarmii vor fi prezenți pentru a asigura ordinea publică cu ocazia desfăşurării manifestărilor cultural – artistice, pentru următoarele evenimente:

  • ”Slatina Summer Film” și ”Istanbul Street Food Festival” în Parcul Tineretului din municipiul Slatina;
  • Zilele localităților și bâlciurile anuale din comunele Osica de Sus, Văleni, Spineni, Gura Padinii, Tia Mare, Pleșoiu, Urzica, Osica de Sus și Poboru.
  • Efectivele de jandarmerie, în cooperare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Olt, vor asigura măsurile de ordine publică pe întreaga perioadă de desfăşurare a evenimentelor, prin monitorizarea tuturor activităţilor în vederea asigurării unui climat de siguranţă civică şi prevenirea oricăror acte de tulburare a ordinii publice.

Dispozitivele de ordine publică vor avea în vedere prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale şi aplicarea măsurilor legale la constatarea producerii acestora.

Pentru ca toate acestea să se desfășoare în condiții de siguranță se va acționa pentru: asigurarea și menținerea climatului de ordine și siguranță publică; prevenirea producerii faptelor antisociale; îndrumarea și acordarea sprijinului persoanelor precum și protecția acestora; prevenirea și combaterea traficului/consumului de substanțe interzise; adoptarea măsurilor legale în cazul constatării unor fapte de natură contravențională sau penală.

Recomandăm participanților să respecte indicațiile organizatorilor și forțelor de ordine, să nu se implice în acțiuni ce ar putea conduce la tulburarea ordinii publice, să evite consumul excesiv de alcool, iar în situații care presupun intervenția forțelor de ordine, să solicite sprijin în mod direct sau prin S.N.U.A.U. 112.