Ziua grâului și a rapiței, organizată la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Caracal

90

Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă de la Caracal păstrează tradiția, organizând și în acest an ,,Ziua grâului și a rapiței”. După edițiile online din pandemie, se revine la prezența fizică, fiind așteptați câteva sute de fermieri și experți din domeniu, cărora le vor fi prezentate ultimele noutăți în privința genotipurilor și tehnologiilor folosite la soiurile de grâu, orz și rapiță.

Pe data de 18 mai, Universitatea din Craiova – Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Caracal împreună cu APPR organizează Ziua Grâului și a Rapiței, ediția 2022. Participanții vor putea afla de la specialiștii celor mai mari companii furnizoare de imputuri pentru agricultură ultimele noutăți în privința genotipurilor și tehnologiilor folosite pentru a obține producții cât mai bune.

Fermierii vor putea vedea la fața locului cum au făcut față soiurile de grâu și rapiță la condițiile meteo din acest an și ce le-a ajutat să se prezinte foarte bine promițând recolte peste așteptări.
,,Pentru înființarea platformei, 15 companii producătoare de sămânță au pus la dispoziție soiuri de grâu, orz și rapiță. Evenimentul va fi cu prezență fizică și va începe la ora 10.30, acolo unde are amplasamentul Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Caracal. În cadrul evenimentului, reprezentanții companiilor partenere vor prezenta beneficiile fiecărui soi însămânțat în toamna anului 2021.,, anunță organizatorii.