Marele actor Valentin Uritescu a ajuns la spital. Suferă de zeci de ani de o boala degenerativă, care afectează sistemul nervos

97

Actorul Valentin Uritescu (81 de ani), a fost internat la un spital particular din Capitală, după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat. Acesta suferă de 48 de ani de o boală asemănătoare cu Parkinson.

Internat într-un centru specializat care să îl poată îngriji 24/24 de ore, actorul Valentin Uritescu a fost internat la spital după ce starea sa de sănătate s-a agravat.

 „A fost dus la un spital particular. Este internat pentru investigații. Locuiește într-un centru de îngrijire privat, iar azi, după ce i s-a întâmplat acest necaz, ceva cu tensiunea, l-au internat să i se facă investigații, nu pentru altceva. Nu este pe moarte. Ar suferi foarte mult să afle că a apărut altceva în presă. Este bolnav de ani buni. Are o vârstă, cumva este în firescul lucrurilor… Am vrut să merg la el în vizită azi, dar am primit telefon și aștept să văd ce spun medicii după aceste investigații. El nu mai filmează de ani de zile, nu mai joacă teatru… Oamenii cumva exagerează. Sigur că și eu sunt foarte îngrijorată…”, a declarat Valeria Uritescu, soția actorului.
Uritescu  suferă de o boală asemănătoare cu Parkinson care a fost depistată pe când avea vârsta de 33 de ani. Este vorba despre o boala degenerativă, care afectează sistemul nervos și se manifestă prin mișcări involuntare și necontrolate la nivelul membrelor și capului.

În ultimii ani, boala s-a agravat iar actorul are zile când nu mai poate rosti niciun cuvânt.