Acasă National Actualitate Condamnări în Dosarul Colectiv: Piedone- 4 ani de închisoare, patronii clubului- 6...

Condamnări în Dosarul Colectiv: Piedone- 4 ani de închisoare, patronii clubului- 6 ani și 11 luni

176

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul Colectiv. Patronii clubului au primit pedepse între 6 ani și 11 ani de închisoare

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, a fost condamnat azi la 4 ani de închisoare cu executare în Dosarul Colectiv pentru abuz în serviciu, potrivit sentinței definitive a Curții de Apel. Totodată, Piedone nu va putea fi ales în funcții publice timp de 5 ani. În același dosar au fost condamnați la închisoare cei trei patroni ai clubului la pedepse de peste 6 ani de închisoare.

De asemenea, instanța a dispus plata unor despăgubiri de zeci de milioane de euro pentru familiile victimelor din clubul Colectiv. Despăgubirile trebuie plătite în solidar de Primăria Sector 4 (condusă la momentul incendiului de primarul Cristian Popescu Piedone), Inspectoratul Pentru Situatii De Urgenta ”Dealu Spirii” Bucuresti-Ilfov, firmele SC Colectiv Club SRL, Sc Golden Ideas Fireworks Artists SRL patronii Colectiv – Anastasescu George Alin, Mincu Costin, Gancea Paul Cătălin și pirotehniștii Moise Marian și Zaharia Viorel.

Pedepsele pentru patronii clubului Colectiv:

George Alin Anastasescu a fost codamnat la 11 ani si 8 luni inchisoare

Costin Mincu a fost condamnat la 8 ani închisoare

Paul Gancea a fost condamnat la 6 ani și 4 luni de închisoare

Pirotehnistul Viorel Zaharia – 6 ani și 10 luni închisoare

Pirotehnistul Marian Moise – 6 ani și 10 luni închisoare

În Colectiv au decedat 64 de persoane.

You cannot copy content of this page