Iohannis a promulgat legea: se va circula cu 120km/h pe drumul expres

150

Klaus Iohannis a dat undă verde pentru creșterea limitei maxime de viteză pe drumurile expres. Pe raza județului Olt se va circula cu această viteză deocamdată doar pe Centura Balșului, cei 18 km fiind primii de drum expres construiți în România dați în trafic.

Azi, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede majorarea de la 100 km/h la 120 km/h a limitei maxime de viteză în afara localităţilor, pe drumurile expres. Potrivit Legii pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, ,,limitele maxime de viteză  în afara localităţilor sunt: a) pe autostrăzi – 130 km/h; b) pe drumurile expres – 120 km/h; c) pe drumurile naţionale europene (E) – 100 km/h; d) pe celelalte categorii de drumuri – 90 km/h.”

Pe raza județului Olt, se va circula cu 120km/h deocamdată doar pe Centura Balșului, parte a Drumului Expres Craiova- Pitești -tronsonul 2, lotul 1, lotul 2  – Centura Slatinei cu noul pod peste râul Olt- urmând a fi deschis circulației în curând.