FOTO/ Grădinița cu Program Prelungit din Mărgineni-Slobozia, reabilitată și modernizată cu fonduri europene

190

Primăria Scornicești a finalizat implementarea proiectului derulat cu fonduri europene pentru reabilitarea și modernizarea Grădiniței cu program prelungit din satul Mărgineni-Slobozia. De acum înainte, ei mici au parte de tot confortul încă de la primii pași în sistemul de învățământ.

Cu fonduri atrase prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Grădinița cu program prelungit din satul Mărgineni-Slobozia, ce aparține orașului Scornicești, a devenit o unitate de învățământ modernă.

GALERIE FOTO:

,,Lucrările au constat în reabilitarea termică a clădirii în care funcționează grădinița, respectiv termoizolarea fațadelor și a planșeelor, înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie din aluminiu eficientă energetic, schimbarea instalaţiilor de apă, electricitate şi încălzire, instalarea de panouri solare/ fotovoltaice, precum și realizarea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

Totodată, au fost refăcute finisajele exterioare și interioare (pardoseală, pereţi, tavane), a fost construită o scară exterioară de evacuare, au fost montate uși și obloane rezistente la foc, iar clădirea a fost dotată cu sisteme moderne antiincendiu, antiefracție și de supraveghere video.,, anunță ADR S-V Oltenia.

Proiectul a avut o valoare totală de 3,4 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 2,5 milioane de lei.

„Accesarea fondurilor europene constituie un punct esenţial în dezvoltarea oraşului şi creşterea calităţii vieţii pentru toţi locuitorii. Astfel, cel mai recent proiect pe care l-am implementat a urmărit îmbunătățirea infrastructurii de educație a grădiniței din Mărgineni-Slobozia. Este o investiție foarte dragă nouă, prin care s-a obţinut o eficienţă energetică crescută a clădirii în care îşi desfăşoară activitatea grădiniţa. Am reușit, cu banii atrași prin Programul Operațional Regional, să scădem consumul anual de energie și emisiile de gaze cu efect de seră, dar şi să transformăm grădinița într-una care oferă cele mai bune condiții pentru educație”, a declarat domnul Daniel Tudor, primarul orașului Scornicești.