Admiterea la Pedagogic în Olt, cu patru probe de aptitudini. Liceul Titulescu și-a prezentat oferta educațională și calendarul

3268

Singura unitate de învățământ din județul Olt care școlarizează viitoarele cadre didactice și artiști, Liceul „Nicolae Titulescu” Slatina, cunoscut drept Liceul Pedagogic, și-a prezentat oferta educațională pentru viitorul an școlar, dar și calendarul și procedura de admitere pentru filiera vocațională. Probele de aptitudini se vor susține în perioada 18-20 mai.

Liceul Teoretic Nicolae Titulescu Slatina și-a anunțat calendarul organizării probelor de aptitudini pentru liceenii care doresc să urmeze specializările Învățător- Educatoare/ Puericultor- Educatoare și Arte plastice, decorative și design, dar pentru elevii claselor a I-a și a V-a care doresc să învețe la Școala de Artă a liceului (învățământ suplimentar- Muzică și Arte Plastice). Oferta educațională liceală mai cuprinde pe lângă cele două clase de pedagogic și una de arte, la filiera teoretic două clase real- matematică-informatică și trei clase profil umanist- filologie. Totodată, pentru învățământul primar liceul va avea anul viitor două clase pregătitoare- învățământ tradițional și două clase pregătitoare- alternativa educațională Step-by-step.

Pentru anul școlar 2022- 2023, elevii care doresc să urmeze filiera vocațională trebuie să treacă de probele de dosar și cele fizice de aptitudini, ce vor fi susținute în luna mai.

Astfel, înscrierea pentru admitere va debuta încă de pe data de 11 mai, probele de aptitudini urmând a fi susținute în perioada 18-20 mai. Admiterea la clasa de Arte plastice, decorative și design se va face prin două probe: studiu după natură și compoziție în culoare/volum, susținute prin scenarii: proba de portofoliu și proba fizică de aptitudini specifice.

Pentru cele două clase de Pedagogic- specializările Învățători- Educatoare și Puericultor- Educatoare, admiterea va cuprinde tot două scenarii: proba dosarului și probele fizice. Acestea din urmă vor fi în număr de patru: proba interviu, de aptitudini muzicale, de aptitudini fizice și de aptitudini artistice.