Vouchere de 250 de lei de la stat pentru milioane de români. Cine va beneficia de ele

417

Românii cu venituri reduse vor primi vouchere de 250 de lei de la stat. Premierul a decis ca măsura să se aplice din luna mai.

Guvernanții au decis să ofere o mână de ajutor românilor cu venituri reduse. Astfel, sub formă de tichete de masă sau vouchere oamenii cu posibilități limitate vor primi până la sfârșitul anului aceste ajutoare.

Familiile cu venituri reduse sau pensionarii care câștigă sub 1.500 de lei ar putea primi încă 250 de lei de la stat, la două luni. Aceste măsuri vor costa statul, adică pe ceilalți contribuabili, 700 de milioane de euro.

Până luni, când este programată o întâlnire cu conducerea PNL, Marcel Ciolacu a discutat cu premierul Nicolae Ciucă. După întâlnire, liderul PSD a dat asigurări că voucherele pentru persoanele din categorii defavorizate sau cele pentru elevii proveniți din familii cu venituri mici vor fi acordate cu certitudine.

Măsura s-ar aplica până la finalul anului.  Social-democrații au mai cerut si dublarea normei de hrană în spitale, si propun ca transportatorii să fie ajutați și să primească înapoi 50 de bani la fiecare litru de combustibil, iar angajații cu salariul minim să primească lunar încă două sute de lei de la stat.