Lectură OBLIGATORIE azi în toate școlile, la orele 11.00 și 14.00

81

Astăzi, de Ziua Națională a Lecturii, în toate școlile se vor organiza timp de 15 minute activități de lectură. Orele de citit au fost stabilit de către minister la 11.00 pentru elevii care învață dimineața și 14.00 pentru cei care învață după-amiaza.

Azi, indiferent de disciplina pe care o au în orar la orele 11.00 și 14.00, preșcolarii și elevii de la toate unitățile de învățământ din țară vor participa pentru 15 minute la activitatea de lecturare. Începând din acest an, România are o Zi Națională a Lecturii pe 15 februarie și, pentru a încuraja cititul, Ministerul Educației a decis ca în toate școlile programul să se modifice astfel încât să fie organizate concomitent activități de lectură cu toți preșcolarii și elevii.
Elevi vor lectura cărți aduse de acasă ori împrumutate de la biblioteca școlară fie individual, fie în grupuri mici de lucru. ,,Obiectivul urmărit este promovarea lecturii ca obicei cotidian și nu implică discutarea fragmentelor citite sau realizarea unei analize pe text.,, a transmis Ministerul Educației.
Activități de lecturare vor fi organizate, de asemenea, și în bibliotecile locale, județene.

Această zi privind încurajarea cititului în rândul elevilor vine după o alta, marcată la începutul lunii, pe 2 februarie: „Ziua Internațională a Cititului Împreună” sau „Ziua Internațională a cititului cu voce tare”, zi în care, de asemenea, în multe unități de învățământ din județ au fost organizate activități de lectură la clasă.