VIDEO/ O petrecere organizată la Coteana s-a lăsat cu amenzi

434

Aniversatul, administratorul localului, dar și mai mulți petrecăreți s-au ales cu amenzi în urma participării la un chef organizat în Coteana, localitate cu o rată de infectare de peste 20 de cazuri la mia de locuitori.

Sesizați în urma unui clip postat pe o rețea de socializare, polițiștii olteni au aplicat mai multe amenzi pentru participanții la un chef aniversar organizat la Coteana, printre care s-au aflat și viceprimarul și administratorul comunei.
,,La data de 14 februarie 2022, polițiștii Secției nr. 4 Poliție Rurală Coteana s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că în noaptea de 12/13 februarie a.c., în incinta unei societăți comerciale, din localitatea Coteana, s-a desfășurat un eveniment privat, fiind încălcate prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Polițiștii au procedat la identificarea organizatorului evenimentului, un bărbat, în vârstă de 33 de ani, dar și a administratorului societății, un bărbat, în vârstă de 35 de ani, care au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, fiecare, conform Legii nr. 55/2020.,, declară Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Cu amenzi s-au ales și celelalte persoane participante, fiind aplicate 19 sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 55/2020, ca urmare a neluării măsurilor de diminuare a riscurilor, prin participarea la un eveniment privat.