Diana Șoșoacă și-a pus botniță în timp ce vorbea la tribuna Parlamentului

127

Senatoarea Diana Şoşoacă şi-a pus o botniţă de câini pe faţă, în timp ce susţinea un discurs de la tribuna Parlamentului, cu ocazia aniversării a 30 de ani de la Adoptarea Constituţiei României.

​Senatoarea Diana Șoșoacă a fost protagonista unui nou episod controversat în plenul Parlamentului. În discursul din timpul ședinței solemne dedicată Constituției, senatoarea a acuzat clasa politică în ansamblu că a călcat în picioare legea fundamentală.

„De 25 de ani, lucrez cu Constituţia României. Şi cel mai tânăr avocat, procuror, judecător, jurist, ştie Constituţia. Având în vedere că o pângăriţi chiar de ziua ei, nu mă mai miră faptul că v-aţi bătut joc de ea în ultimii doi ani”, a spus senatoarea la adresa parlamentarilor de la putere.

Ulterior, aceasta a scos din geantă o botniţă destinată patrupedelor de talie mare şi şi-a pus-o pe faţă.

„I-am cerut Sfântului Nicolae să îmi dea un cadou pentru aniversarea Constituţiei României. Asta mi-a lăsat. Este o botniţă prin care Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale au fost anulate de Parlament, preşedinte şi Guvern”, a mai spus Șoșoacă.

Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit, luni, de la ora 13:00, într-o şedinţă solemnă, dedicată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituţiei în vigoare de către Adunarea Constituantă.

La 8 decembrie 1991, a avut loc referendumul naţional privind adoptarea Constituţiei României, extrem de necesară după Revoluţia din decembrie 1989 ce a înlăturat dictatura comunistă din ţară.

Constituţia României, prima de după 1989, a fost adoptată de Adunarea Constituantă la 21 noiembrie 1991 şi aprobată prin Referendum naţional la 8 decembrie, în acelaşi an, cu o majoritate semnificativă: din numărul de 10.948.468 de participanţi, 77,3% au răspuns afirmativ, 20,49% negativ, voturile nule reprezentând 2,3%.