Peste 250 de amenzi în Olt pentru mască, nerespectarea izolării și circulație nocturnă

195

 Peste 300 de forțe de ordine au acționat în ultimele 48 de ore pe raza județului Olt pentru a verifica respectarea măsurilor restrictive anti-covid, în contextul în care rata de incidență la nivel județean se menține peste 6 cazuri la mia de locuitori, iar 30 de localități depășeșsc acest prag. Amenzile au fost numeroase, atât pentru nepurtarea măștii de protecție, dar și pentru nerespectarea măsurii izolării la domiciliu și circulație nocturnă fără a deține Certifcat Covid.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt și polițiști locali au continuat în ultimele două zile activitățile de verificare a modului în care se respectă unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Au fost verificate persoanele aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar și zonele aglomerate, spațiile comerciale şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea noilor măsurilor impuse, în contextul stării de alertă. Nu puțini au fost depistați încălcând măsurile de prevenire a răspândirii virusului pandemic.

,,La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 300 de forţe de ordine, fiind verificate 122 de societăți comerciale, precum şi 212 de mijloace de transport persoane . Totodată, au fost legitimate și verificate aproximativ 5.000 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 252 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 12.500 de lei, dintre care 249 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 10.500 de lei, 2 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, în intervalul orar 20:00-05.00, în localitățile unde au fost introduse astfel de restricții, în valoare de 1000 de lei și 1 pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea la domiciliu, în valoare de 1000 de lei. ,, transmite IPJ Olt.

Poliţiştii olteni vor continua acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici și pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, dar și pentru verificarea respectării legislației în domeniu.