PNL îi cere lui Cioloş să negocieze cu PSD şi AUR formarea majorităţii pentru învestirea Guvernului

77

PNL îi cere premierului desemnat Dacian Cioloş să negocieze cu PSD şi AUR pentru formarea majorităţii necesare pentru învestirea Guvernului, a declarat, astăzi, preşedintele liberalilor, Florin Cîţu.

Florin Cîțu, președintele PNL, a anunțat la finalul ședinței Biroului Executiv de astăzi că partidul a votat o rezoluție prin care îi cere lui Dacian Cioloș să negocieze o majoritate guvernamentală cu PSD și cu AUR.

În plus, Cîțu a anunțat că PNL a decis să încerce modificarea în Parlament a legislației, astfe încât plata facturilor la gaze naturale și curent electric să fie amânată ”acolo unde se poate”.

Pe de altă parte, premierul desemnat Dacian Cioloș a reiterat astăzi că USR nu va negocia cu PSD pentru susținerea guvernului în Parlament.

„Nu vom negocia cu PSD. Vom pregăti un program de guvernare, le vom prezenta în Parlament împreună cu o echipă guvernamentală și parlamentarii vor decide dacă e momentul să dea un guvern cu puteri depline sau decid să prelungească criză. Vom pune pe masa Parlamentului o propunere de guvern. (…) Ați văzut că noi suntem dispuși să discutăm. Majoritățile se demonstrează în Parlament”, a spus Cioloș.

Întrebat ce se poate schimba la vot, având în vedere că USR are doar 80 de voturi, Dacian Cioloș a spus: „Se poate schimba punctul de vedere al parlamentarilor. Nu știu cum iau parlamentarii decizii, știu că ei au un mandat. Cum nu am mers cu speculații, am prezentat un mandat ca să găsim soluții acum”.

Rezoluția citită de Cîțu mai arată că, dacă USR nu va face o majoritate cu PSD și AUR, atunci PNL va începe negocieri cu toate partidele, cu excepția AUR.