Razie în Slatina: peste o sută de persoane au primit avertismente verbale și măști cadou

331

Peste o sută de slătineni depistați în această dimineață, între orele 8.00- 10.00, că nu purtau mască de protecție au scăpat de amenzi, oamenii legii avertizându-i și oferindu-le măști.

Timp de două ore, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina au acționat, în sistem integrat, pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, dar și pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscurile la care sunt expuși, dacă nu respectă măsurile de protecție sanitară, având în vedere rata de incidență din localitate. Acțiunea a vizat zonele aglomerate (piețe, spații comerciale, stații de autobuz, etc.), dar și mijloacele de transport în comun.

,,Au fost legitimate și avertizate verbal privind portul necorespunzător al măștii de protecție 58 de persoane, iar alte 44 de persoane (12 persoane aflate în mijloacele de transport în comun), care nu purtau masca de protecție, au fost sancționate cu avertisment scris, polițiștii oferindu-le acestora câte o mască, și, totodată, solicitându-le să respecte normele sanitare dispuse prin actele normative în vigoare.,, transmite IPJ Olt.

Poliţiştii olteni vor continua acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici și pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, dar și pentru verificarea respectării legislației în domeniu.