Șomajul tehnic, prelungit. Ce măsuri se vor lua pentru părinții care au copii în şcoala online

50

Măsura şomajului tehnic pentru angajaţii care vor avea nevoie de acest lucru, dacă evoluţia pandemiei de COVID-19 se înrăutăţeşte, va fi prelungită în ședința de Guvern de miercuri, a declarat ministrul muncii, Raluca Turcan. Mai mult, pentru părinții ai căror copii vor învăța online se vor adopta prin ordonanţă de urgenţă măsuri de sprijin pentru părinţi.

În contextul actual al situației epidemiologice în care se evidențiază un trend crescător al infectărilor cu virusul Sars-Cov-2, ministrul muncii, Raluca Turcan a anunțat că măsura șomajului tehnic pentru angajații care vor avea nevoie de acest lucru va fi prelungită.

„Noi vom adopta din nou şomajul tehnic, astăzi, în şedinţa de Guvern. De fapt vom prelungi aplicarea şomajului tehnic, vom adopta o ordonanţă de urgenţă care să ofere sprijin pentru părinţii care se află acasă, pentru supravegherea copiilor care sunt în şcoală online şi, de asemenea, în şomajul tehnic intră şi alte categorii de profesionişti care vor putea primi un sprijin activ în cazul în care evoluţia pandemică se înrăutăţeşte”, a afirmat Raluca Turcan, în cadrul unui eveniment organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

Pe de altă parte, ministrul Muncii a menţionat că Guvernul intenţionează să permită contracte şi mai flexibile pentru angajatori şi angajaţi pe piaţa muncii

„Am flexibilizat ‘kurzarbeit’ şi l-am făcut mai accesibil, dar cred că în materie de flexibilizare relaţii de muncă se poate face mai mult şi avem pregătit, în momentul de faţă, un act normativ, să vedem dacă va fi ordonanţă sau proiect de lege, astfel încât să oferim posibilitatea şi unor contracte cu timp de muncă inegal, cum ar fi ‘casual work’ sau ‘job sharing’, ‘employ sharing’ sau alte forme de astfel de contracte”, a menţionat Raluca Turcan, citată de Agerpres.

Ministrul muncii, Raluca Turcan, a participat la evenimentul online organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) privind lansarea celei de-a 19-a ediţie a lucrării „Carta Albă a IMM-urilor din România”.