Amendați la Iancu Jianu pentru nerespectarea măsurii de IZOLARE la domiciliu

198

În contextul creșterii alarmante a infectărilor Covid la nivelul județului Olt, oamenii legii au intensificat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse de autorități și de aplicare de sancțiuni. Pe lângă cei amendați că nu purtau mască de protecție se numără și două persoane amendate din cauza nerespectării măsurii izolării la domiciliu.

În ultimele 48 de ore, pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul Sars-CoV 2, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt și polițiști locali au desfășurat activități de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Au fost verificate persoanele aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar și zonele aglomerate, spațiile comerciale şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Două persoane din Iancu Jianu s-au ales cu amenzi nerespectând măsura izolării la domiciliu. ,,La data de 27 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Bobicești, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au constatat că două persoane, ambele din comuna Iancu Jianu, nu au respectat măsura izolării la domiciliu. Cei în cauză, au fost sancționați contravențional, conform Legii nr. 55/2020, cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare, fiind informată Direcția de Sănătate Publică Olt.”, declară Ionuț Vasiloaica, purtătorul  de cuvânt al IPJ Olt.

La nivelul județului Olt, avem azi 225 de persoane infectate cu Covid-19 internate în spitale, din care 24 la ATI, 1396 de persoane în izolare la domiciliu și 1188 persoane în carantinare la domiciliu.