Oltenii încing horele la Văleni, Gura Padinii, Strejești, Osica de Sus, Valea Mare și Urzica

1545

După ce anul trecut au sărit peste organizarea unor manifestări tradiționale, forțați de măsurile pandemice impuse de autorități, anul acesta numeroase administrații locale oltene au decis să înfrunte virusul chinezesc și să profite de măsurile de relaxare pentru a le oferi locuitorilor mult-așteptatul prilej anual de a se întâlni și a petrece. Cu evenimente organizate cu buget redus, însă cu dorința de a respecta tradiția locului, primăriile Văleni, Gura Padinii, Strejești, Osica de Sus, Valea Mare și Urzica organizează zilele acestea manifestări la care vor urca pe scenă pentru a întreține voia bună artiști îndrăgiți de folclor.

Se va petrece azi, mâine și duminică în șase localități rurale din județul Olt, unde localnicii sunt invitați de către administrațiile locale să mai uite de griji și să se relaxeze participând la manifestări de la care nu vor lipsi artiști de folclor, grătare, tiribombe și multe atracții pentru cei mici.

Astfel, azi, 6 august  sunt organizate manifestări tradiționale în comunele Văleni, Gura Padinii și Strejești.

Despre Târgul de Lubenițe de la Văleni:

Târgul de Lubenițe, în format de pandemie la Văleni, fără… lubenițe

La Osica de Sus, bâlciul a adunat încă de ieri tinerii din comună, acesta urmând a fi organizat azi și mâine, începând cu ora 10:00, în incinta târgului săptămânal.

https://www.facebook.com/100007035368461/videos/383993809735645/

Distracție va fi duminică și la Valea Mare, unde este organizată Ziua Comunei:

Ziua comunei Valea Mare, serbată cu regal folcloric duminică

Tot duminică, 8 august, va fi serbată și Ziua Comunei Urzica:

Ziua comunei Urzica, serbată cu spectacol de folclor

Pentru a nu se înregistra incidente neplăcute, în toate aceste loclaități vor fi asigurate măsuri de ordine și protecția participanților pe timpul manifestărilor tradiționale de către jandarmi.

,,Misiunile jandarmilor au în vedere asigurarea unui climat de normalitate civică și de siguranță și vor viza în principal prevenirea și combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor și normelor de conviețuire socială.În vederea prevenirii unor incidente nedorite, amintim tuturor participanților prezenți la aceste manifestări, să respecte indicațiile forțelor de ordine și organizatorilor și să semnaleze orice comportament contrar normelor  legale de conviețuire.Supunem atenției celor care participă la aceste evenimente să nu lase în urma lor resturi menajere, să nu distrugă mediul înconjurător ori să nu aprindă focul în locuri neamenajate. De asemenea, recomandăm tuturor celor ce vor fi prezenți, având în vedere numărul mare de participanți, să acorde o atenție deosebită bunurilor personale și să se adreseze direct jandarmilor care asigură măsurile de ordine sau prin apel la 112, orice neregulă constatată.”, a transmis IJJ Olt.