Un bărbat se află în stare gravă după ce a fost infectat cu hantavirus. Prognosticul este rezervat

336

Un bărbat în vârstă de 72 de ani se află în stare gravă la spital după ce a fost infectat cu un virus periculos. Pacientul a fost diagnosticat cu hantavirus, o boală infecţioasă rară și este monitorizat în permanență de medici, iar prognosticul este rezervat în prezent. Boala este transmisă de rozătoare sălbatice și provoacă febră hemoragică cu sindrom renal. Persoanele care locuiesc în zonele de munte sunt mai expuse la riscul de infectare.

 

Un bărbat în vârstă de 72 de ani din a fost diagnosticat de medici cu o afecțiune rară: infecție cu hantavirus. Acesta s-a prezentat zilele trecute de urgență la unitatea medicală cu stări de greață, vărsături și o stare generală proastă.

După mai multe analize amănunțite, medicii au confirmat infecția cu această boală infecțioasă rară.

Casa bărbatului se află chiar în apropierea unei păduri și în urmă cu trei săptămâni înainte de debutul simptomelor bolii acesta a fost în pădure la tăiat lemne și cel mai probabil acolo s-a și infectat.

Starea bărbatului este foarte gravă, deoarece are insuficiență renală și hepatică. În încercarea de a-i salva viața, medicii i-au făcut dializă, însă pericolul încă există.

Hantavirusul este o boală infecţioasă care se transmite de la şobolanii de pădure prin contact cu materiile fecale sau urina acestor animale.

Medicii spun că această afecțiune foarte rară este diagnosticată cu precădere în rândul oamenilor care locuiesc la munte, în apropierea pădurilor, dar există astfel de riscuri și pentru cei care merg în vacanță la munte.

Boala se poate instala în urma consumului de apă din surse nesigure, dacă aceasta a fost contaminată de rozătarele sălbatice.