Amenzi de aproape 11.000 de lei pentru agenții economici cu activitate în târgurile și piețele agroalimentare din Olt

193

Polițiștii olteni au luat la puricat agenții economici cu activitate în târgurile și piețele agroalimentare din județ. Ținta controlului a fost folosirea aparatelor de marcat fiscale, iar amenzile aplicate se ridică la 10.500 de lei

Amenzi usturătoare pentru agenții economici din Olt care nu respectă legea. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, au desfășurat o acțiune de prevenire, descoperire și combatere a ilegalităților de natură economică.

Târgurile și piețele agroalimentare de la evenimentele publice care au avut loc în județul Olt au fost luate cu asalt, ieri, 20 iulie, de polițiștii. Controlul a vizat folosirea aparatelor de marcat fiscale.

„În urma activităţilor desfăşurate, au fost controlate 12 societăți comerciale, fiind aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.500 de lei, din care 6 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și o sancțiune pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol”,  transmite IPJ Olt.

Totodată, în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.28/1999, a fost dispusă și confiscarea sumei de 300 de lei, de la 2 operatori economici.