La Poboru, se deschide iarăși lada de zestre

304

Poborenii își vor etala zestrea străbună pe1 august, organizând o nouă ediție a manifestării devenite tradițională ce va aduna toată floarea cea vestită a comunei, dar și a folclorului oltenesc. Atmosfera festivă va fi completată cu grătare, tiribombe și foc de artificii.

Pentru al 20-lea an, administrația din Poboru va organiza Sărbătoarea „Firul de aur din lada de zestre străbună”. Manifestarea ce își propune să pună în lumină zestrea moștenită din bătrâni va avea loc pe 1 august și va fi deschisă la ora 16.00 de mândria localității- formația de cântece și dansuri populare Zestrea Poboranilor.

Pe scenă vor urca îndrăgiți artiști, printre care Mariana Ionescu Căpitănescu, Nicolae Datcu, soliștii și dansatorii Ansamblului Folcloric Profesionist Doina Oltului, precum și orchestra condusă de dirijorul Cristian Dumitru.

Atmosfera de sărbătoare va fi completată cu grătare, tiribombe și foc de artificii.

Denumirea sărbătorii „Firul de aur din lada de zestre” a fost dată de meșterul în arta cusutului Constantin Niţu, care spune că în Poboru se cusea în trecut cu fir de aur, descoperind gheme cu fir aurit în lada de zestre a bunicii sale.