VIDEO/ Cetățean italian, prins făcând trafic cu trufe negre. Avea marfă în valoare de 120.000 de euro

149

Un cetățean italian a fost depistat de polițiști, făcând trafic cu trufe negre. Bărbatul avea asupra sa, în autovehicul aproape 1.200 de kilograme de trufe, în valoare de 600.000 de lei, pentru care nu existau documente legale.

Polițiștii din Neamț au reținut un bărbat de origine italiană care făcea trafic cu trufe negre. Cetățeanul italian în vârstă de 40 de ani conducea o autoutilitară, timp în care a fost oprit de polițiștii rutieri.

În urma controlului efectuat în interiorul vehiculului, polițiștii au constatat faptul că acesta transporta trufe negre.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea documentelor și cantitatea de trufe înscrisă în avizul de însoțire prezentat pentru control și cea transportată, s-au făcut verificări.

În urma inventarierii, au rezultat 1.170 de kilograme, iar verificările efectuate de polițiști au relevat că transportul trufelor s-ar fi efectuat fără deţinerea documentelor prevăzute de legislația în vigoare.

 

 

 

 

 

 

Trufele au fost ridicate de polițiști și predate specialiștilor din cadrul Direcţiei Silvice Neamţ.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de furtul oricăror produse specifice ale fondului forestier național, faptă prevăzută de Legea 46 din 2008.