Slătinean, admis PRIMUL la colegiul militar din Craiova și al doilea pe țară la liceele militare

2293
foto: Facebook

Un absolvent de gimnaziu din Slatina se poate mândri că este primul admis la Colegiul Național Militar ,,Tudor Vladimirescu” Craiova și al doilea pe țară la liceele militare. Andrei Robert Vlad a absolvit Colegiul Național Ion Minulescu Slatina.

Județul Olt se poate lăuda cu o performanță notabilă în ceea ce privește admiterea la liceele militare. Cea mai mare medie de admitere la Colegiul Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu” Craiova a fost înregistrată de către un slătinean.

,,La Colegiul Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu” Craiova au fost admişi 120 de elevi, dintre care 37 sunt fete.  Mediile de admitere sunt cuprinse între  9.97 şi  7.63. Cea mai mare medie de admitere a fost obţinută de  elevul Vlad Andrei Robert de la Colegiul Național ,,Ion Minulescu” din Slatina, județul Olt, iar la fete media cea mai mare este 9.92  şi a fost obţinută de  Andronie Raluca Elena de la Școala Gimnazială Șovarna  din județul Mehedinți.”, a transmis Colegiul Vladimirescu.

La acest liceu au fost admiși 16 elevi din județul Olt, iar media elevului slătinean este a doua la nivel național.

Detalii:

Oltul, a doua medie de admitere din țară la liceele militare

Robert Vlad se poate lăuda cu numeroase premii la olimpiadele și concursurile școlare de robotică, matematică și informatică, în urmă cu câțiva ani fiind denumit ,,micul matematician al Slatinei” după ce a câștigat aurul la Concursul Inaternațional de Matematică din Vidin.

Detalii:

 Micul matematician de aur