Oltul, a doua medie de admitere din țară la liceele militare

1425

Oltul se poate mândri anul acesta cu cea de-a doua medie de admitere din țară la liceele militare. Performanța aparține unui absolvent al Colegiului Național “Ion Minulescu” Slatina. Un alt motiv de bucurie este admiterea unor elevi din mediul rural.

177 de elevi din județul Olt sunt deja admiși la liceu înainte de repartizarea computerizată, la care nu vor participa. Ei au susținut admiterea la licee cu profil vocațional. Dacă la Liceul cu Program Sportiv au fost admiși 64 de absolvenți de gimnaziu, la Liceul Teoretic “Nicolae Titulescu” Slatina 49 de elevi la profilul pedagogic- specializarea învățători- educatori, 24 la educatori- puericultori și 24 la arte plastice, la liceele militare au fost admiși 16 elevi.

În acest week-end, s-au afișat rezultatele admiterii la liceele militare, județul Olt bifând cea de-a doua medie pe țară de admitere, pe primul loc fiind un candidat din Alba, cu 9.98. Un absolvent al CN “Ion Minulescu” Slatina a fost admis la Colegiul National Militar “Tudor Vladimirescu” Craiova cu media 9.97, la egalitate cu candidați din Argeș, Brașov și Suceava.

Toți cei 16 absolvenți de gimnaziu din Olt admiși la liceul militar au optat pentru Colegiul Vladimirescu Craiova. Aceștia provin și de la școli din mediul rural, din Cilieni, Radomirești, Grădinile, Bobicești, Grojdibodu și Vădastra.

Au fost admiși elevi de la:

 1. Colegiului Național “Ion Minulescu” Slatina
 2. Liceul Tehnologic “Ion Popescu-Cilieni” Cilieni
 3. Școala Gimnazială “Eugen Ionescu” Slatina
 4. Școala Gimnazială “Virgil Mazilescu” Corabia
 5. Școala Gimnazială “Nicolae Titulescu” Caracal
 6. Școala Gimnazială Radomirești
 7. Școala Gimnazială “Virgil Mazilescu” Corabia
 8. Școala Gimnazială “Gheorghe Magheru” Caracal
 9. Școala Gimnazială Leotești
 10. Școala Gimnazială “Neda Marinescu” Grădinile
 11. Școala Gimnazială Vădastra
 12. Școala Gimnazială Leotești
 13. Liceul Teoretic “Nicolae Titulescu” Slatina
 14. Școala Gimnazială “Virgil Mazilescu” Corabia
 15. Școala Gimnazială Grojdibodu
 16. Liceul “Ștefan Diaconescu” Potcoava

Absolvenții de gimnaziu care au susținut Evaluarea Națională și nu au fost admiși la profile vocaționale sau la profesională se pot înscrie în clasa a IX-a la liceu până pe 22 iulie. Repartizarea computerizată se va face pe 24 iulie.