Jandarmii vor fi la datorie pentru a asigura ordinea și liniștea publică la manifestările culturale organizate în județul Olt

281

Jandarmi olteni vor asigura siguranta și menținerea ordinii publice începând de astăzi până la 27 iunie la manifestările culturale organizate în județul Olt. Aproximativ 2.000 de participanți se preconizează că vor participa la evenimentele ce vor avea loc în perioada următoare.

Oltenii se vor putea bucura în perioada următoare de mai multe evenimente ce vor avea loc în diverse localități din județ. Începând de astăzi până la 27 iunie Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt va suplimenta efectivele pentru asigurarea misiunilor de ordine publică la manifestările culturale organizate în Olt.

La manifestările culturale de pe raza județului Olt, sunt estimate să participe un număr de peste 2000 de persoane, jandarmii fiind prezenți pentru a asigura buna desfășurare, astfel:

  • Festivalul Călușul Oltenesc, care se desfășoară în comunele Osica de Sus, Brastavățu, Pleșoiu și Sâmburești;
  • Serbarea Câmpenească Anuală ”Drăgaica”, în comuna Ipotești;
  • Ziua Comunei Voineasa.

Cu ocazia Zilei Drapelului Național, celebrat pe data de 26 iunie, în fiecare an, reprezentanți ai Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt vor fi prezenți la manifestarea cu caracter evocator consacrată istoriei patriei, la ceremonia publică de înălțare a Drapelului Național desfășurată în municipiul Slatina, pe platoul Instituției Prefectului Județului Olt, dar și pentru asigurarea măsurilor de ordine public”, se arată în comunicatul Jandarmeriei.

Pentru buna desfășurare a evenimentelor ce se vor desfășura, Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt, recomandă cetățenilor:

-respectarea indicațiilor forțelor de ordine cu privire la traseele de afluire și defluire;

-să manifeste înțelegere față de măsurile luate și să evite conflictele de orice natură;

– să respecte regulilor stabilite de organizatori; din motive de sănătate publică, să păstreze distanța fizică față de celelalte persoane și să evite aglomerările;

-să acorde atenție sporită a modului de păstrare și asigurare a bunurilor și obiectelor personale;

-însoțitorii persoanelor vârstnice și ai copiilor să păstreze constant contactul vizual cu aceștia.

Reamintim cetățenilor că pot solicita sprijinul forțelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea Serviciului Unic pentru Apeluri de Urgență ”112”.