Fost ministru, urmărit penal pentru fals în declarații. Iohannis a aprobat cererea procurorilor

72

Președintele României a avizat cererea de urmărire penală a fostului ministru al Energiei, Victor Vlad Grigorescu. Acesta este acuzat de procurori de fals în declarații în formă continuată.

Fostul ministru al Energiei în Guvernul Cioloș va fi urmărit penal. Președintele Klaus Iohannis a avizat, miercuri, cererea de urmărire penală a lui Victor Vlad Voiculescu, acuzat de procurori de fals în declarații în formă continuată, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.
„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 23 iunie 2021, ministrului justiţiei, domnul Stelian-Cristian Ion, cererea de urmărire penală a domnului Victor Vlad Grigorescu, în calitate de fost ministru al energiei în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 261/P/2018 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, sub aspectul săvârşirii de către acesta a infracţiunii de fals în declaraţii în formă continuată”, se arată în comunicatul transmis de Administrația Prezidențială.
Victor Grigorescu a fost în centrul unei controverse încă de la începutul mandatului său din cauza unor venituri de aproape 800.000 de lei pentru  un site închiriat unei companii offshore.

În vârstă de 45 de ani, Grigorescu a venit, în noiembrie 2015, în Guvernul Cioloș ca Ministru al Energiei, făcând parte la vremea respectivă din Consiliul de Administratie al Electrica, functie pe care o ocupa de circa un an.