BOMBĂ în cazul fetiței de 5 ani: a căzut leagănul pe ea și a fost plimbată de la ambulanță- acasă- ambulanță- spital

7595

Cazul copilei de 5 ani din Potcoava, decedată pe 19 iunie, este cu totul altfel decât a fost prezentat public: fetiţa nu a căzut din leagăn, ci a căzut leagănul pe ea şi sora ei, iar decesul nu a survenit la spital, fetiţa fiind plimbată de ambulanţa fără medic până în centrul oraşului în aşteptarea unei ambulanţe cu medic, apoi acasă, apoi din nou luată cu ambulanţa, resuscitată şi dusă la UPU Slatina, deşi decesul survenise instantaneu în momentul în care leagănul a căzut pe ea.

Sâmbătă, Daria, o fetiţă de 5 ani din Potcoava, a fost lovită împreună cu sora ei, de 3 ani, de leagănul din curte, care a căzut peste ele.  Dacă fetiţa cea mică a scăpat nevătămată, peste Daria leagănul a căzut peste torace şi i-a rupt traheea, medicul legist stabilind că a murit instantaneu. Ceea ce este surprinzător, este că autorităţile s-au bâlbâit ascunzând cauza decesului pentru a acoperi modul haotic de intervenţie de la Ambulanţa Olt. În cazul fetei, s-a spus că a căzut din leagăn, ceea ce este o minciună.

Mai mult, la caz a intervenit o ambulanţă fără medic, care a preluat-o pe fetiţă până în centrul oraşului, în aşteptarea unei ambulanţe cu medic. Cum fetiţa era decedată, echipajul a hotărât să o ducă înapoi acasă, apoi a sosit ambulanţa cu medic, care a constatat decesul, a preluat-o efectuând manevrele de resuscitare conform protocolului şi a dus-o la Urgenţe unde s-a declarat decesul.

În acest caz, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

DETALII despre caz, într-o ştire VIDEO.