Percheziții la maneliști: au înșelat statul obținând indemnizații ilegal

141

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dolj, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au efectuat astăzi 12 percheziții domiciliare la persoane fizice și juridice din județul Dolj. Aceștia ar fi săvârșit  infracțiuni de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații și uz de fals și urmează să fie aduși la audieri.

În această dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dolj, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au descins la domiciliile mai multor persoane fizice și juridice care sunt bănuite că ar fi înșelat statul român obținând în mod ilegal indemnizații în timpul pandemiei de COVID-19.

Începând din anul 2020 și până în prezent, 10 persoane din județul Dolj, care ar fi invocat calitatea de artist-interpret, ar fi depus înscrisuri falsificate în vederea obținerii  indemnizațiilor în contextul pandemiei. Aceștia ar fi încercat să inducă în eroare autoritățile competente pretinzând existența unor relații contractuale de prestări servicii, anterioare declansării pandemiei de coronavirus.

Prejudiciul se ridică la aproximativ 130.000 de lei. În urma perchezițiilor autoritățile au ridicat documente ce pot constitui probe în dosar.

Au fost puse în aplicare 5 mandate de aducere, iar cercetările continuă urmând să fie dispuse măsuri legale.