Cinci elevi din Olt, pe primele locuri pe țară la Olimpiada Gazeta Matematică și o calificare la barajul pentru lotul național

4604

Elevii olteni reușesc și anul acesta să se impună printre cei mai buni matematicieni din țară, cinci fiind rezultatele de excepție înregistrate la etapa finală a Olimpiadei Naționale Gazeta Matematică 2020- 2021. De remarcat o calificare la baraj pentru lotul național, de pe prima poziție, realizată de elevul profesorului Marius Perianu, Mario Drăguț, de la Colegiul Ion Minulescu Slatina, dar și un argint obținut de un elev al aceluiași colegiu, de clasa a VI-a la competiția destinată elevilor de clasa a VII-a,  Matei Bogdan Mateescu, pregătit de prof. Simona Năsui.

Societatea de Științe Matematice a organizat anul acesta, în ciuda pandemiei, Olimpiada Națională Gazeta Matematică 2020- 2021, purtând numele primei competiții de matematică desfășurate din 1902. Rezultatele la etapa națională, organizată pe 24 aprilie pentru clasele VII-XII, au fost publicate vineri, 30 aprilie, și au adus pentru olteni cinci premii importante, printre care și participarea la barajul pentru selecția lotului României- OIM/OBM. Barajele vor avea loc pe 15 mai, la București.

Rezultatele elevilor din Olt:

Clasa a VII-a:

  • Argint: Mateescu Bogdan Matei, Slatina
  • Bronz: Ignat Andra Otilia, Slatina
  • Mențiune: Ciobănică Marius Alexandru, Corabia

Clasa a X-a:

  • Bronz: Popa Filip Andrei

Clasa a XI-a:

  • Aur, calificare baraj: Drăguț Mario, Slatina