Copil de 5 ani, împușcat mortal de fratele său la picnic

1351

Un copil în vârstă de 5 ani a murit ieri, după ce a fost împușcat mortal de fratele său cu 3 ani mai mare, la picnic. Arma îi aparținea unui angajat de la Ocolul Silvic și era lăsată nesupravegheată. Evenimentul s-a produs la marginea unei păduri din județul Mureș.

În zi de mare sărbătoare creștină, un copil în vârstă de 5 ani a fost împușcat accidental de către fratele său de 8 ani cu o armă cu aer comprimat, în zona pieptului. Totul s-a petrecut la marginea unei păduri din județul Mureș când mai multe familii se aflau la picnic în a doua zi de Paște. Arma lăsată nesupravegheată îi aparținea unui angajat al Ocolului Silvic. Copilul împușcat a fost găsit în stare inconștientă și s-a încercat resuscitarea sa, dar fără niciun rezultat. Cadrele medicale ajunse la fața locului au declarat în cele din urmă decesul.

Angajatul Ocolului Silvic se afla printre participanții la picnic și avea asupra lui o armă de agrement, neletală, cu aer comprimat, iar copilul a vrut să se joace cu arma găsită nesupravegheată și a tras în fratele său.

Bărbatul în vârstă de 49 de ani a fost reținut preventiv pentru 24 de ore de către polițiștii mureșeni și se continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, în vederea stabilirii și clarificării tuturor aspectelor.