700 de olteni au primit AMENZI în minivacanța de Paște

105

Relaxarea de Sărbătorile Pascale, Ziua Internaţionale a Muncii şi Ziua Naţională a Tineretului, fără ca autoritățile să dispună în acest sens măsuri, precum și încălcarea altor prevederi ale legislației le-au adus oltenilor cheltuieli neprevăzute, sute de persoane trebuind acum să achite amenzi. Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate în această minivacanță de către  polițiștii olteni este de circa  250.000 de lei.

În perioada 30 aprilie – 03 mai, la nivelul județului Olt, aproximativ 250 de polițiști au acționat zilnic în locurile unde au avut loc slujbele religioase, în zonele cu aflux de persoane, precum şi pe principalele drumuri publice din județ.

,,Astfel, polițiștii de ordine publică, rutieri, de investigații criminale, de investigare a criminalității economice, precum și cei din celelalte structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean Olt au luat măsurile necesare pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice și rutiere. Totodată, polițiștii au urmărit respectarea măsurilor impuse în contextul pandemiei. Poliţiştii de ordine publică au acţionat, atât în patrule proprii, cât și în patrule mixte, cu jandarmi și polițiști locali, pentru prevenirea infracţiunilor stradale și au avut 379 de intervenții, dintre care 320 au fost sesizate prin SNUAU 112“, declară subcomisar de poliție Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Polițiștii au aplicat 711 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 246.980 lei .

Totodată, au fost reținute 66 de permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce și au fost retrase 21 de certificate de înmatriculare.