Amenzile anti-covid curg în Olt: încă 153 doar de ieri până azi

92

Respectarea măsurilor anti-covid pe raza județului Olt este verificată de către oamenii legii prin acțiuni organizate zilnic. Iar amenzile aplicate celor care nu respectă normele pandemice curg. Și în utimele 24 de ore, numeroși olteni s-a ales cu amenzi, aplicate în principal pentru nepurtarea măștii de protecție.

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au desfăşurat în ultimele 24 de ore acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Au fost verificate 97 de societăți comerciale, precum şi 48 mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.700 de persoane.

,,Pentru abaterile constatate au fost aplicate 153 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, în valoarea totală de 18.300 de lei, dintre acestea 122 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 10.600 de lei, 27 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea, în valoare de 6.500 de lei şi 4 sancţiuni de natură economică în context covid în valoare de 1.200 de lei.ʺ, declară agent șef Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Reprezentantul poliției oltene atenționează oltenii care nu doresc să se aleagă cu amenzi că este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților, pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.