AMENZI în târgurile din Osica de Sus, Izbiceni și Dobroteasa

900

În acest week-end, târgurile din județul Olt au fost ,,călcateʺ de oamenii legii, amenzile aplicate ajungând la 4300 de lei.

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice şi Serviciul de Investigații Criminale, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor au desfășurat sâmbătă și duminică o acțiune în târgurile săptămânale din județ, respectiv în localitățile Osica de Sus, Izbiceni și Dobroteasa. Deși acțiunea a vizat în principal respectarea msurilor anti-covid, au fost sancționate și alte abateri.

,,Cu această ocazie, poliţiştii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.700 de lei, dintre acestea 19 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, prevăzute de Legea nr.55/2020 în valoare de 2.500 de lei şi 4 sancţiuni aplicate comercianților pentru nerespectarea prevederilor legii nr.145/2014 privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol în valoare de 1.200 de lei  De asemenea, reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 600 de lei conform Hotărârii de Guvern nr.984/2005 privind privind organizarea activității sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor.,, declară agent șef Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Oamenii legii le recomandă cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.