Avocații olteni au stabilit când PROTESTEAZĂ

106

Avocații din județul Olt își vor întrerupe lucrul săptămâna viitoare și vor protesta pentru apărarea profesiei lor. Ei solicită ”interzicerea identificării avocatului cu clientul”.

Consiliul Director al Baroului Olt, întrunit ieri în ședință online, a decis alăturarea avocaților olteni demersului colegilor din țară  de a protesta cerând să nu fie identificați cu clienții lor. Acțiunea vine în urma condamnării avocatului Robert Roșu la închisoare cu executare în dosarul Ferma Băneasa.

Astfel, avocații olteni vor protesta săptămâna viitoare în ziua de marți, 20 aprilie, începând cu ora 9.00, în fața Tribunalului Olt. Instanțele din județ vor fi notificate cu privire la faptul că pentru 15 minute, toți avocații care au marți termene la instanțele din Olt vor protesta, hotărârea de condamnare a colegului lor făcându-i să nu se mai simtă în siguranță atunci când își reprezintă clienții, existând astfel posibilitatea de a fi identificați cu aceștia.

Robert Roşu, avocat la Ţuca Zbârcea & Asociaţii, una dintre cele mai mari case de avocatură, a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul ”Ferma Băneasa”, unde prinţul Paul al României, Remus Truică – fostul şef de cabinet al lui Adrian Năstase, miliardarul israelian Beny Steinmetz, plus alţii, au fost condamnați pentru că ar fi încercat să se folosească de nişte acte de moştenire pentru a prelua active ale statului, suma implicată fiind de 145 mil. euro.