DESCINDERI la Spitalele Slatina și Caracal și la firme din cele două municipii, Cilieni și Rusănești

2020

Printre cele 13 locații vizate de perchezițiile din această dimineață se numără și spitalele Slatina și Caracal unde societatea anchetată de Direcția de Investigare a Criminalității Economice presta servicii de mentenanță (verificare, încărcare, reparare) a echipamentelor de protecție (extinctoare, hidranți).

La Spitalul de Urgență Slatina și Spitalul Municipal Caracal oricând s-ar fi putut produce o tragedie,  societatea care se ocupa cu activități de luptă împotriva incendiilor și de prevenire a acestora executând mentenanța doar pe hârtie, pentru a-și încasa banii. O spun anchetatorii care azi au descins la 218 locații din 28 de județe din țară în care firmele contractoare a acestor servicii  ar fi avut obligația să presteze servicii de mentenanță (verificare, încărcare, reparare) a echipamentelor de protecție (extinctoare, hidranți), însă aceste servicii s-ar fi realizat fără verificarea efectivă a bunei funcționări, astfel s-ar fi înlocuit sigilii, etichete de conformitate și de valabilitate.

În Olt, sunt 13 percheziții în desfășurare, la spitalele Slatina și Caracal, dar și la societăți private din cele două municipii, Rusănești și Cilieni, unde societatea Fire&Rescue are contracte și punct de lucru. În acest dosar, mai multe persoane sunt  bănuite de înșelăciune, evaziune fiscală, spălare a banilor, complicitate la spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Despre percheziții:

PERCHEZIȚII la 13 locații din județul Olt într-un dosar privind verificarea extinctoarelor și hidranților la spitale, școli, instituții publice