Acțiune-fulger la Balș și comunele limitrofe: polițiștii au dat 53 de amenzi și au reținut 10 permise pentru alcool

1046

În doar 7 ore, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au aplicat peste 50 de sancțiuni contravenționale, în urma abaterilor de la normele privind circulația pe drumurile publice. Acțiunea fulger s-a desfășurat pe raza orașului Balș și în comunele limitrofe.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt și cei din cadrul din cadrul Poliției Orașului Balș au organizat ieri o acțiune destinată creșterii gradului de siguranță în trafic, pe drumurile publice din orașul Balș și din comunele adiacente.  În cele 7 ore în care s-a acționat, au fost aplicate 53 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 20. 840 de lei. Dintre acestea, 45 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor  OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, iar 6 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

,,Polițiștii rutieri au constatat două infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, fiind întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.  Totodată, au fost reținute 10  permise de conducere, pentru conducerea autovehiculelor având o concentrație în aerul expirat mai mică de 0,40 mg/Litru. În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au retras 3 certificate de înmatriculare, două pentru defecțiuni tehnice și unul pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto.ʺ, declară inspector principal de poliție Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

De asemenea, au fost depistați 4 transportatori autorizați pentru efectuarea de operațiuni de transport în regim de taxi în timp ce foloseau ca taximetriști conducători auto care nu dețin certificate de atestare a pregătirii profesionale. Polițiștii i-au sancționat contravențional .