Încă 90 de olteni AMENDAȚI că nu purtau mască

73

În timp ce în tot mai multe localități din județ se instituie restricții suplimentare anti-covid, din cauza creșterii incidenței infectărilor, iar comuna Vișina Nouă a intrat în de azi în carantină, tot mai mulți olteni sunt depistați de oamenii legii nepurtând mască de protecție. Ignorarea principalei măsuri de prevenire a infectării le-a adus amenzi.

In ultimele 24 de ore, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au intensificat activitățile de verificare în zonele aglomerate, centrele comerciale, baruri, terase şi restaurante dar şi mijloacele de transport în comun.

La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 250 de forţe de ordine, fiind verificate 92 de societăți comerciale, precum şi peste 65 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.250 de persoane.

,,Pentru abaterile constatate au fost aplicate 90 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 17.000 de lei, dintre care 89 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în valoare de 17.000 de lei şi 1 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera cirulație sancţionată cu avertisment. Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.,, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.