Prefectul de Olt, DEMIS de premier. Noua conducere a Prefecturii va depune mâine jurământul

2810

Întreaga conducere a Instituției Prefectului județului Olt a fost demisă azi de către Guvernul Câțu. Noul prefect și cei doi subprefecți vor depune mâine jurământul.

Guvernul Câțu a făcut numiri noi pentru reprezentanții în teritoriu, în Olt schimbând întreaga conducere a Prefecturii. Președintele USR Olt Fănel Bădici preia una dintre funcțiile de subprefect de Olt. El a fost numit în ședința de Guvern din această dimineață și îl înlocuiește pe Nicolae Hristescu, care era susţinut de ALDE.

Celălalt subprefect de Olt, Octavian Olteanu, susținut de PNL, a fost înlocuit în ședința de Guvern de după-amiază. pe post a fost numită Ana Maria Ciauşu, secretarul general al PNL Olt.

Noii subprefecți depun mâine jurământul, iar cei demiși au la dispoziție 3 zile pentru a preda documentele ce le-au fost înmânate la numirea în funcție.

Totodată, Guvernul l-a demis azi și pe prefectul de Olt Florin Homorean. El a fost însă renumit la scurt timp în funcția de reprezentant al guvernului în Olt. Măsura a fost luată ca urmare a unei modificări legislative. Și Homorean va depune mâine jurământul.

Azi, Guvernul a demis 103 prefecți și subprefecți și a numit, în cele două ședințe, 36 de prefecți și 75 de subprefecți.