Deputatul Iancu: PSD va respinge acest Buget și vom depune amendamente, atât la nivel național, cât și pentru județul Olt

212

,,TREI DE “NU” PENTRU BUGETUL PNL-USR. GUVERNUL CÎȚU, ELIMINAT. Un “nu” de la români pentru Proiectul de Buget, un “nu” de la PSD și un “nu” de la Consiliul Fiscal condus chiar de un apropiat al PNL.,, titrează deputatul de Olt Marius Iancu pe pagina sa de socializare. Social-democratul arată că avem un Guvern care distruge România și îi sărăcește pe români.

,,PSD va respinge acest Buget și vom depune amendamente, atât la nivel național, cât și pentru județul Olt.,, anunță deputatul de Olt Marius Iancu. Parlamentarul arată că liberalii NU mai pot conduce România și arată că acuzațiile PSD sunt îndreptățite, cu atțt mai mult cu cât și Consiliul Fiscal critică Proiectul de Buget al Guvernului Cîțu pentru că este construit doar pe tăieri și nu pe creșteri de venituri bugetare.
,,Așa cum și PSD le-a dat soluții, Consiliul Fiscal indică mai multe modalitati prin care s-ar fi putut aduce bani la buget, inclusiv prin extinderea bazei de impozitare, adică prin susținerea dezvoltării economice- mai multe investiții, mai multe firme și mai multe locuri de muncă, ce pot aduce mai multe taxe la buget. Atât de logic chiar si pentru cei fără studii economice, numai pentru Cîțu, NU. Programarea fiscală și reducerea deficitului sunt nerealiste, pentru că Guvernul nu poate reduce deficitul bugetar doar pe baza taierilor, fără creșterea veniturilor. Tot Consiliul Fiscal spune că Guvernul minte când susține că nu are bani din cauza pandemiei pentru că a cheltuit doar 1,2% din PIB pentru sprijinirea economiei, adică cea mai mică sumă din UE.
Deci, PSD A AVUT DREPTATE, din păcate.. Și reprezentații Consiliului Fiscal remarcă că Guvernul a construit Bugetul doar pe datorie și cum “românii trebuie să știe”, vorba lui Cîțu, în timpul Guvernării PSD a fost bine. “Datoria publică se situa la un nivel relativ confortabil de 35,3% din PIB, la sfârșitul anului 2019”, zice Consiliului Fiscal, iar acum a ajuns la 47,7% din PIB după ce Cîțu ne-a împrumutat 1000 de euro pe secundă,, explică deputatul Iancu.