Pieton accidentat mortal pe o stradă din Balș

3104

Noaptea trecută, o femeie din Balș a fost accidentată mortal de o mașină condusă de un craiovean. Din primele cercetări, femeia în vârtă de 42 de ani ar fi traversat prin loc nepermis și nu a mai putut fi observată la timp de conducătorul auto pentru a evita impactul. În cauză se fac cercetări pentru ucidere din culpă.

,,La data de 11 septembrie a.c., orele 23.48, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat prin SNUAU 112 despre faptul că pe strada Nicolae Bălcescu, din orașul Balș, a avut loc un eveniment rutier.
Polițiștii rutieri din cadrul poliției Orașului Balș  s-au deplasat la locul producerii accidentului și din primele cercetări au stabilit faptul că un bărbat, de 70 de ani, din mun. Craiova, in timp ce conducea un autoturism pe strada Nicolae Bălcescu, din orașul Balș, a accidentat mortal o femeie de 42 de ani din localitate, care s-ar fi angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0.
Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  ucidere din culpă.
La nivelul județului Olt, indisciplina pietonală este printre primele cauze generatoare de accidente rutiere fapt pentru care polițiștii le recomandă pietonilor să traverseze strada doar prin locuri special amenajate și semnalizate.” se arată într-un comunicat de presă al IPJ Olt.