Primarul Aliman, în comă indusă. Nu îi mai funcționează independent niciun organ

4143

Ion Aliman, primarul comunei Deveselu, se află în stare gravă la spital, după ce a fost confirmat cu COVID-19. Medicii au ales varianta comei induse.

Primarul comunei Deveselu se luptă cu virususl chinezesc încă de la finele lunii august, când a crezut că a răcit, dar după o săptămână a ajuns la spital confirmat cu coronavirus. Acum, potrivit unor apropiați, șansele sale de supraviețuire ar fi minime. ,,Este în stare gravă! Nu îi mai funcționează independent aproape niciun organ, e intubat, comă indusă și deja mai multe stopuri cardio-respiratorii. Șanse aproape inexistente de supraviețuire. Asta mi-a zis doctorul nostru de aici după ce a vorbit cu omologii de la Colentina. Păcat! Dumnezeu să îl ajute!,, ne-a explicat un apropiat al edilului starea acestuia.

Pe 4 septembrie, primarul Aliman a ajuns la spital, unde a fost testat pozitiv pentru SARS-CoV-2, după o săptămână în care s-a simțit rău și s-a tratat acasă. „Sâmbătă, acum o săptămână, m-am simţit mai rău. Să zic aşa, o mică răceală, când „te prinde curentul“. Duminică am fost mai rău, iar luni, când m-am trezit, să plec la serviciu, mi-am dat seama că nu prea mai sunt în posibilitatea de a… Şi am hotărât să rămân acasă, să-mi iau concediu, toată săptămâna, până fac analize şi văd ce se-ntâmplă cu mine. (…) l-am făcut (n.r. – testul) să-mi ies din păreri, cu toate că era din ce în ce mai rău, nu dormeam mai mult de 5 minute, mă trezeam, transpiram, am început să fac şi temperatură. Înainte aveam 36 grade, m-am mirat, acum era 37,1-37,2 . Am mers şi mi-am făcut testul miercuri, a ieşit rezultatul aseară şi uitaţi-mă la spital. Mă simt mai bine, să zic. Dar, ce am făcut, o zi de tratament…“, a declarat Aliman pentru Adevărul, în ziua când s-a internat la Spitalul Municipal Caracal, spital suport-COVID-19.

Ion Aliman candidează pentru un nou mandat de ales, din partea PSD. El este al treilea primar din judeţul Olt dioagnosticat cu COVID-19, după cel al comunei Slătioara şi cel al oraşului Scorniceşti, care s-au vindecat.