O nouă structură în cadrul Poliției Române: Poliția Siguranță Școlară. La Olt, doar doi angajați…

261

Ministrul Vela a dat liber înființării unei noi structuri în cadrul Poliției Române. Poliția Siguranță Școlară își va începe activitatea chiar în prima zi de școală. Oamenii legii din cadrul acestei structuri vor acționa exclusiv pentru un mediu școlar sigur, pe toate aspectele ce privesc elevii și profesorii.

La nivelul județului Olt, această structură are prevăzute șas eposturi. Ca de fiecare dată, unul este de șef, altul de secretară și restul cu desfășurarea activităților. Până acum, potrivit unor surse, structura are doar un șef și un executant. Restul schemei ar urma să fie completat săptămâna viitoare.
Până atunci, cei doi angajați trebuie să-și facă simțită prezența și să-și dezvăluie obiectivele. Potrivit dispozițiilor generale, angajații MAI din cadrul noii structuri au ca obiectiv asigurarea unui mediu școlar sigur și protejarea de diferitele forme de manifestare a criminalității.
,,În vederea îndeplinirii acestui obiectiv, a fost aprobată înființarea unei structuri de poliție care să participe activ la consolidarea unui climat optim de siguranță în unitățile de învățământ.
Începând de luni, 14 septembrie 2020, polițiștii de la siguranța școlară își vor începe misiunile pentru protejarea elevilor.
Aceștia vor acționa împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și Poliției Române, precum și cu alte instituții și organizații neguvernamentale, într-un efort conjugat, în scopul creării unui mediu sigur atât pentru elevi, cât și pentru personalul din învățământ și implicit pentru societate.
Polițiștii de la siguranță școlară vor dezvolta parteneriatul poliție-școală-comunitate, în vederea realizării unui proces educațional antiinfracțional și antivictimal.
Începând cu acest an școlar, odată cu crearea acestei structuri specializate, în mediul școlar va exista o prezență mult mai mare și mai activă a polițiștilor.
De asemenea, o mai bună interacțiune cu elevi, cu familiile acestora și cu profesorii, precum și cunoașterea caracteristicilor socio-demografice din zona unităților de învățământ vor ajuta la prevenirea bullying-ului și a faptelor antisociale.”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Olt.