Măști pentru toți elevii, testare la scară largă și stimulente pentru profesori- soluțiile propuse de senatorul Mirea pentru noul an școlar

83

,,Se anunță a fi un an școlar plin de provocări și tocmai de aceea e important ca autoritățile să înțeleagă responsabilitatea ce cade pe umerii lor. Emoțiile începutului de an școlar sunt acompaniate de îngrijorările legitime ale elevilor, părinților și profesorilor care își doresc ca mediul în care se întorc să fie unul sigur, în care pericolele generate de pandemie să fie limitate. Astfel, orice măsură de protecție suplimentară și orice decizie corespunzătoare luată de autorități ar putea face diferența,, spune senatorul de Olt Siminica Mirea.

Cum noul an școlar bate la ușă, iar mulți părinți se tem să-și trimită copiii la școală în situația în care răspunsurile autorităților sunt vagi, senatorul de Olt Siminica Mirea a abordat această temă importantă pe pagina sa de socializare și a transmis câteva soluții pe care le consideră că trebuie implementate astfel încât să asigure siguranța elevilor și cadrelor didactice. 

,,Măsurile ce se impun sunt simplu de înțeles, în acord cu planurile adoptate de majoritatea statelor europene: măști pentru toți elevii, testare la scară largă în mod periodic, atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevi și, bineînțeles, stimulente pentru profesori și personalul auxiliar. Cu toții ne dorim ca ai noștri copii să se întoarcă la școală fizic, dar știm că e important ca acest lucru să se întâmple asigurându-ne că sănătatea va fi pe primul loc. E nevoie de voință și implicare, iar autoritățile trebuie să demonstreze că sunt cu adevărat preocupați atât de soarta generațiilor următoare, cât și de părinții și bunicii acestora. Vă urez de pe acum mult succes tuturor în noul an școlar! În ciuda tuturor dificultăților, sunt sigură că veți face față presiunii și veți avea cele mai bune rezultate!,, este mesajul senatorului Siminica Mirea.