Alexandru Stănescu le răspunde fermierilor LIVE, la Ziua Porumbului

87

Președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, parlamentarul de Olt Alexandru Stănescu, este invitat de onoare azi la Ziua Porumbului 2020. Întrucât anul acesta participarea este una restrânsă, evenimentul este transmis live pe platforme online.

Ziua Porumbului  este organizată azi la Orezu, județul Ialomita, la ferma Elsit, ca și în anii anteriori. De data aceasta, din cauza pandemiei de COVID-19, evenimentul este organizat cu număr limitat de participanți din cadrul fermierilor – doar fermierii speakeri, reprezentanții companiilor partenere și ai presei sunt invitați în câmp. Manifestarea va putea fi, însă, urmarită LIVE, începând cu ora 11.00, pe platforma FARMFORUM.RO și pe pagina de Facebook. Printre invitații de onoare se numără și deputatul de Olt Alexandru Stănescu. “Sunt alături de acest eveniment de tradiție organizat și promovat de fermierii români. Voi fi întotdeauna acolo unde pot discuta direct cu aceștia.”, anunță Alexandru Stănescu, Președinte Comisia de Agricultură a Camerei Deputaților.

Tema din acest an este Profit sau provocare în anul 2021, având în vedere faptul că 2020 este un an foarte dificil, pentru că seceta a redus semnificativ producțiile agricole.

România a fost, în 2019, cel mai mare producător de porumb din UE cu o producție de circa 17 milioane de tone. Anul acesta, producția se anunță cel mult la jumătate.