Polițiștii care l-au prins pe șoferul slătinean drogat, propuși pentru salarii de merit

791

 Un pericol pentru propria-i viață, dar și pentru a celorlalți participanți la trafic, un șofer slătinean care se afla sub influența unor substanțe psihoactive la volan a fost oprit în trafic vineri seara. Cei doi polițiști care l-au depistat și oprit la timp vor fi propuși pentru salarii de merit.

Era atât de drogat, încât circula cu BMW-ul haotic, riscând în orice clipă să producă o tragedie. Este vorba despre un șofer sătinean, R.N., oprit vineri seara în trafic de către oamenii legii care au constatat că se afla sub influența a trei substanțe psihotrope.

,,La data de 04 septembrie a.c., ora 20:30, pe Drumul Naţional 64, în afara municipiului Caracal, a fost depistat un bărbat, de 41 de ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa substanţelor psihoactive. În urma testării cu aparatul Drug Test, acesta a fost depistată prezenţa a 3 substanţe, respectiv: T1A COC, T2A MET şi T3C KET,, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.        

Dacă șoferul s-a ales cu dosar penal, cei care l-au oprit la timp sunt considerați polițiștii zilei. Este vorba despre agent șef Filimon Marius și agent șef Preoteasa Daniel, ambii din cadrul Biroului Drumuri Naționale  și Europene- Olt, primul fiind și vicepreședintele SNPR Decus Olt.

Fapta celor doi oameni ai legii ar putea fi recompensată cu salarii de merit, dacă propunerea sindicatului va fi aprobată de către conducerea poliției oltene.

,,Întrucât de fiecare dată meritele și laudele revin instituției din care fac parte lucrătorii de poliție și nicidecum nominal lucrătorilor care în permanență se află în stradă și sunt nevoiți să interacționeze cu astfel de persoane, mă văd nevoit să îi felicit personal pentru modul de acțiune și promptitudinea de care au dat dovadă, fapt pentru care voi propune scris din partea SNPR Decus Olt conducerii IPJ Olt ca cei doi colegi să se regăsească pe lista beneficiarilor salariilor de merit în cursul lunii decemnrie 2020, întrucât astfel de polițiști într-adevăr merită și nicidecum pe pile, relații și nepotisme sau cumetrisme,, declară Romică Dumitru, președinte executiv SNPR Decus- Organizația teritorială Olt.