Ventilator mecanic, DONAT Spitalului Caracal de Crucea Roșie Olt

73

Spitalul Municipal Caracal, unitate medicală- suport covid, a primit cel de-al patrulea ventilator mecanic destinat pacienților infectați cu virusul chinezesc. Aparatul a fost donat de Crucea Roșie Olt.

Bolnavii infectați cu COVID-19, aflați în stare critică la Spitalul Caracal și a căror viață depinde de ventilatorul mecanic au de acum înainte o șansă în plus, în unitatea medicală-suport covid ajungând un nou aparat. Acesta, în valoare de aproape 80.000 lei, a ajuns în spitalul din cel de-al doilea municipiu al Oltului grație unei donații.

,,Crucea Roșie Olt a donat astăzi Spitalului Municipal Caracal, pentru secția Terapie Intensivă, un ventilator pentru pacienții internați, pozitivi Covid, care necesită ventilație mecanică. Aparatul în valoare de 79 000 lei a fost montat, pus în funcțiune și testat în prezența personalului medical al Secției Terapie Intensivă și a echipei de management a Spitalului Municipal Caracal. În sectia ATI a Spitalului Municipal Caracal existau 3 astfel de aparate care deserveau 17 paturi dedicate pacienților infectați cu virsul SARS COV 2, numar insuficient raportat la numarul de persoane internate în secție. Spitalul Municipal Caracal este spital suport Covid și a asigurat asistența medicală atat a pacienților prezentați prin CPU sau transportați de la domiciliu din județul Olt, dar și a cazurilor venite prin transfer din alte spitale din țară, iar necesitatea de ventilatoare era și este încă imperioasă,, a transmis Crucea Roșie Olt.
Crucea Rosie Olt a contribuit la susținerea instituțiilor medicale pe toata perioada pandemiei cu măști, mănuși, viziere, substanțe dezinfectante.