Proiectul privind transportul naval în portul Corabia, în dezbatere publică

369

Autoritătile au demarat procedurile pentru reabilitarea și modernizarea Portului Corabia. Proiectul a fost depus azi pentru dezbatere publică de către Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Fluviale S.A Giurgiu

Corăbianul Gabriel Stanciu, fost consilier al ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei și în prezent director adjunct al Agenției Naționale pentru Locuințe, implicat activ în ultima perioadă în proiecte de dezvoltare a județului, printre care și cel privind modernizarea și reabilitarea portului din localitatea natală, dă azi o veste bună oltenilor: o investiție generatoare de locuri de muncă,  ce ar putea aduce numeroși turiști în zonă și impulsiona agenții economici pentru noi investiții, este gata de a intra în linie dreaptă.

,, Proiectul “Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport naval în porturile din afara rețelei TEN-T – Port Corabia” a fost depus pentru dezbatere publică, astăzi, 02.09.2020, de către Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Fluviale S.A Giurgiu. Așa cum am promis, proiectul Portului Corabia a intrat în linie dreaptă și sunt convins că Agenția pentru Protecția Mediului Olt va acorda un aviz favorabil, urmând ca ulterior să se obțină finanțarea și să fie scos la licitație. Îmi doresc o dezvoltare a orașului din care provin, implicând-mă activ în susținerea și realizarea tuturor proiectelor ce deservesc județul Olt.,, anunță Gabriel Stanciu.

Valoarea lucrărilor este estimată la 26 milioane de euro, banii urmând a fi asigurați din fonduri europene.

Dezbaterea publică a raportului privind impactul asupra mediului și a studiului de evaluare adecvată va avea loc în incinta Complexului Sportiv San Siro din Corabia, pe data de 2 octombrie, începând cu ora 12.00.