Pe de-o parte caniculă, pe alta ploi torențiale

53

Temperaturile începutului de toamnă nu scad sub 30 de grade Celsius, disconfortul termic fiind ridicat. Pe de altă parte, ploile scurte, însă torențiale, vor fi însoțite de vijelii și chiar grindină, atenționează meteorologii.

ANM a emis atenționare meteorologică de instabilitate atomosferică, valabilă pentru întreaga țară, de mâine, 3 septembrie, ora prânzului, până vineri seara.

,,Joi (03 septembrie), în regiunile sud-estice, după-amiaza, disconfortul termic va fi ridicat, iar pe arii restrânse indicele temperatură-umezeală(ITU) va mai atinge pragul critic de 80 de unități. Din a doua parte a zilei de joi (03 septembrie) în sud-vest, centru, nord-est și la munte, iar în noaptea de joi spre vineri (03/ 04 septembrie) și pe parcursul zilei de vineri (04 septembrie), îndeosebi în jumătatea de est a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.,, anunță meteorologii.