Caz de coronavirus la Spitalul Schitu Greci. 43 de pacienți și salariați, testați

581

Primul pacient internat la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci a fost confirmat pozitiv cu coronavirus. Contacții au fost izolați în pavilion special, iar zeci de pacienți și salariați ai unității medicale așteaptă rezultatul testului.

În rândul pacienților internați la Spitalul de Psihiatrie Schitu Greci a fost confirmat primul caz de coronavirus. Este vorba despre o pacientă în vârstă de 73 de ani, care a fost trimisă vineri seara la Urgențe la Spitalul Slatina cu febră și insuficiență respiratorie acută. Rezultatul testului Covid-19, sosit sâmbătă seara a indicat că bătrâna s-a infectat cu virusul chinezesc.

Conducerea unității medicale a luat măsuri chiar înainte ca rezultatul testului să confirme îmbolnăvirea.

,,Așteptând rezultatul testului, s-a luat decizia ca toți pacienții contacți cu aceasta să fie izolați în pavilionul 6, pavilion pregătit cu saloane tampon… În urma rezultatului pozitiv, comitetul director s-a deplasat la unitate pentru a organiza activitatea de testare a pacienților contacți, precum și a personalului.S-au testat astfel, de către DSP, în data de 02.08.2020, 23 de pacienți și 2- de angajați. În prezent, așteptăm rezultatele testelor și continuăm respectarea cu strictețe a recomandărilor epidemiologice în vigoare, obligatorii în prevenirea răspândirii coronaviruslui, luând toate mpsurile necesare în acest sens.,, a transmis directorul medical dr. Mariana Marcu Leanca, purtătorul de cuvânt al unității medicale.